Blokada ekranu systemu po dłuższej absencji Użytkownika.

Utworzono: 2018-05-16
Ostatnia aktualizacja: 2018-05-22
Liczba odwiedzin posta: 205

W systemie wprowadziliśmy dodatkowe zabezpieczenie, mające na celu ustrzec Użytkowników korzystających z programu przed wglądem w ich dane osób niepowołanych. 
Jeżeli Użytkownik korzystając z programu, przerwie pracę w systemie na co najmniej 5 minut nastąpi blokada ekranu systemowego z komunikatem zobrazowanym poniżej. 

Po wpisaniu hasła w zaznaczoną rubrykę i kliknięciu w przycisk Odblokuj program przywróci nam panel systemowy dokładnie w tym samy miejscu, w którym zakończyliśmy pracę. 

Ustawienia czasu, po którym ekran ma być blokowany dokonujemy w zakładce Ustawienia> Ustawienia konta> Konfiguracja> Bezpieczeństwo> Blokada ekranu.



Mamy do wyboru: 5, 10, 15, 20, 30 minut. 

Blokadę ekranu możemy wywołać również ręcznie w momencie gdy odchodzimy od stanowiska pracy. 

W zakładce z naszym loginem wybieramy z rozwijanego drzewka opcję Zablokuj ekran


 


Powrót


Dodaj komentarz